A Nosztalgia Tv és rádió köszönt minden kedves látogatót '

Kedves Látogató ' A Nosztalgia Blogban a múltra emlékezhetünk' Nosztalgiázzunk együtt ' Facebookon : Nosztalgia oldal Nosztalgia csoport A Nosztalgia bolgban véleményt írhat,üzenhet ' Jó szórakozást '

Keresés ebben a blogban

2014. január 13., hétfő

Rejtő Jenő : A három testőr Afrikában

A három testőr Afrikában Rejtő Jenő regénye, amely Az elátkozott part folytatásaként 1940-ben íródott. Egy szökött francia légionárius leveléből napvilágra kerül a kongói vasútépítési szélhámosság leleplezése. A panamát feltáró adatok illetékes kézbe juttatása ad feladatot az előző részből megismert szereplőknek, ők Csülök, Tuskó Hopkins, Senki Alfonz és Török Szultán. Rejtő Jenő John Fowlerrel (Csülök) mondatja el szórakoztató történetét.

Szereplők

  • Csülök (John Fowler): Légionista, író, alapfokú műveltséggel rendelkezik, jól verekszik. Társaival elmegy Igoriba, a büntetőtáborba, ahol Yvonne Barréba beleszeret. Tuskóval és Senkivel ők a Három Testőr.
  • Tuskó Hopkins: Eredetileg civil, de a rendőrség elől menekülve társaival ő is elmegy Igoriba.
  • Senki Alfonz: A legműveltebb hármuk közül. Ő is elmegy Igoriba, majd társaival kézbesíti az ezredes levelét. Yvonne Barrét feleségül veszi.
  • Potrien: Régóta szolgál a légiónál őrmesteri rangban.
  • Nagy Levin: Szakács. Senki nem tudja miért híres. Végig a három légionáriussal van.
  • Pittmann: Thorzéval és Barréval szökik el a Rakhmár oázisból. Később századosnak adja ki magát és légionistaparadicsomot csinál az Igori büntetőtáborból.
  • Hermann Thorze: Pitmannal szökik.
  • Francis Barré vagy Francis Duron: A tábornok fia, aki beáll a légióba. Pitmannékkal szökik, de elfogják és elküldik Igoriba.
  • Kvasztics: Orvos és zongoraművész. Segít Csülöknek, Tuskónak és Senkinek szökni Igoriból.
  • Yvonne Barré vagy Yvonne Duron: Testvére után kutatva jut el Igoriba. A három légionárius segítségét kéri.
  • Duron tábornok: Igoriba ment ellenőrzésre, de elrabolták Pitmannék és bezárták. Fia Francis Duron, lánya Yvonne Duron.
  • Török Szultán: Elvileg a három légionárius barátja, de sohasem lehet tudni biztosan, hogy kinek az oldalán áll. Beépül Pitmannék közé, informálja a légionistákat.
  • Brigeron: A félszemű rabló. Vendéglős a Rakhmár oázisban, majd Igoriban Pitmann társa.
Teljes cikk : hu.wikipedia.org
Olvasható a kundk.hu-n 
Meghallgatható hangoskönyv formában - Felolvasó : Reviczky Gábor

A három testőr Afrikában – film (1996)
A francia idegenlégió sivatagi erődjében három jó barát romantikus kalandra készül. A titokzatos, gyönyörű szőke lány, Yvonne öccsét akarják felkutatni. A férfi a sivatag kellős közepén lévő büntetőtáborban raboskodik. Ide kell eljutniuk. Kisebb csínytevések után mindhárman bekerülnek a büntetőtranszportba, velük tart marcona tisztjük, Potrien is. A büntetőtábor helyén idilli körülményeket találnak. Nemsokára rájönnek, hogy az egész történet mögött nagyszabású pénzügyi átverés rejlik. Megtalálják Yvonne öccsét, sőt apját is, majd kiderül, hogy álruhában a lány is velük tartott. Megszöknek, hogy a panamát leleplező titkos iratot eljuttassák a hadvezetéshez.
A három testőr Afrikában
rendező: Bujtor István
író: Rejtő Jenő
forgatókönyvíró: Bujtor István
zeneszerző: Frenreisz Károly
operatőr: Gulyás Buda, Kende János
vágó: Szécsényi Ferencné
szereplő(k): 
Koncz Gábor (Csülök)
Szilágyi István (Potrien)
Rátóti Zoltán (Senki Alfonz)
Stenczer Béla (Tuskó Hopkins)
Kállai Ferenc (Kvasztics)
Nyertes Zsuzsa (Yvonne)
Reviczky Gábor (Török Szultán)
Benedek Miklós (Levin)
Bács Ferenc (Duron tábornok)
Koppány Zoltán
Forrás : port.hu 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése