A Nosztalgia Tv és rádió köszönt minden kedves látogatót '

Kedves Látogató ' A Nosztalgia Blogban a múltra emlékezhetünk' Nosztalgiázzunk együtt ' Facebookon : Nosztalgia oldal Nosztalgia csoport A Nosztalgia bolgban véleményt írhat,üzenhet ' Jó szórakozást '

Keresés ebben a blogban

2014. január 25., szombat

Kirk Douglas és Kádár János

Mi köze Kirk Douglasnak Kádár Jánoshoz?1966-ban találkoztak a Mátyás Pincében. A történetet elolvashatja a blikk.hu-n, mely igaz volt.Kirk Douglas 97 éves.Mi tudhatunk a Kirk Douglasról?

Kirk Douglas születési nevén Issur Herschelovich Danielovich; (Amsterdam, New York, USA, 1916. december 9. –) amerikai színész és producer, Michael Douglas (szintén színész és producer) apja. 17. volt az American Film Institute AFI's 100 Years... 100 Stars legnagyobb férfi film legendái listáján. Douglas fehérorosz zsidó családból származik.
Kirk Douglas in The Bad and the Beautiful trailer.jpg
Teljes cikk :  hu.wikipedia.org
Spartacus - Kirk Douglas 
Kirk Douglas a port.hu-n  
                               imdb.com-n

Bővebben Kirk Douglasról olvashat a mivanma.postr.hu-n 

Kirk Douglas hivatalos oldal kirkdouglas.com 

Spartacus filmről olvasható a Wikipédián :

A Spartacus egy 1960-ban bemutatott film, melyet Stanley Kubrick rendezett Howard Fast azonos című könyve alapján. A film Spartacus életét és a Harmadik Rabszolgalázadás történetét dolgozza fel. A címszerepet Kirk Douglas kapta, filmbéli ellenfele Laurence Olivier, aki a római hadvezért, Marcus Licinius Crassust alakítja. A további szereplők között olyan nevek találhatók, mint Peter Ustinov (aki Lentulus Batiatus (rabszolgakereskedő) alakításáért megnyerte a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját), John Gavin (Julius Caesar), Jean Simmons (Varinia), Charles Laughton és Tony Curtis.
Teljes cikk : hu.wikipedia.org 

Spartacus (1960) borító 

A címszereplő, a volt trák fejedelem, majd római rabszolga Spartacus Kirk Douglas kényszerűségből felcsap gladiátornak, majd a megaláztatások ellen lázadó rabszolgafelkelés élére állva a kor legnagyobb haderejével, a római sereggel szemben is sokáig győzelmet győzelemre halmoz. A túlerővel szemben végül szükségszerűen elbukva, majd a kínok kínját, a kereszthalált is vállalva, holtában is legendává vált. A látványos történelmi tablókon, a lenyűgöző tömegjeleneteken, és egy megkapó szerelem kibontakozásán kívül bepillantást nyerhetünk Róma belső intrikáiba, a köztársaságiak és a diktátorpártiak küzdelmébe, a római sereg vezére, a dúsgazdag Crassus Laurence Olivier cselszövéseibe, miközben a háttérben az ügyesen taktikázó Julius Caesar várja, mikor jön el az ő ideje - s ezzel a császárságé is. 

Kattintson a moovie-ra '

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése