A Nosztalgia Tv és rádió köszönt minden kedves látogatót '

Kedves Látogató ' A Nosztalgia Blogban a múltra emlékezhetünk' Nosztalgiázzunk együtt ' Facebookon : Nosztalgia oldal Nosztalgia csoport A Nosztalgia bolgban véleményt írhat,üzenhet ' Jó szórakozást '

Keresés ebben a blogban

2013. december 23., hétfő

Poor Péter

Ki nem ismeri Poor Pétert?Aki nagyon fiatal nem hallotta vagy nem látta a nagyszerű énekest.Nekem is egyik kedvencem volt és marad.Egyedi hangja hiányzik. Karácsonyi köszöntés videója egy kicsit kárpótol.Ki Poor Péter? Először nézzük meg a videót '



Poór Péter (Budapest, 1944. szeptember 20. – ) magyar táncdalénekes.
Poór Péter 1967.jpg 
Poór Péter az 1967-es Táncdalfesztiválon 
Zongora és hegedűtanulmányokat folytatott, majd 17 éves korától Németh Anna opera-énekesnőtől tanult klasszikus éneket. Miután a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójába felvették, Balassa P. Tamás tanítványa volt.
A Magyar Televízió 1967-es táncdalfesztiválja tette ismertté, fellépett itthon és Európa több országában is. Több fesztiválon nyert első díjat vagy közönségdíjat, így Szófiában, Berlinben, Moszkvában, Drezdában, Lipcsében, stb.) Slágerei közül a Fekete vonat című dal aranylemez lett, mely egyben az egyik legnagyobb példányszámban eladott magyar lemez.
1974-ig a Színművészeti Főiskolára járt, ahol operett-musical szakon végzett Vámos László osztályában. Három évig a Szegedi Nemzeti Színház, majd újabb három évig a Miskolci Nemzeti Színház foglalkoztatta. Hatéves színházi karrierje alatt több főszerepet játszott operákban, operettekben és musicalekben, nagy sikerrel. A Színházi Adattárban rögzített bemutatóinak száma 21.
1981 óta újból a táncdalénekléssel foglalkozik.
Teljes cikk : hu.wikipedia.org

Első nagy sikere

67 éves és még egyáltalán nem akarja abba hagyni az éneklést. Szererncséjére nem is kell. Fellépésről fellépésre jár, az "Utánam a vízözön" című dal ma talán még népszerűbb, mint amikor a Táncdalfesztiválon énekelte.
Poór Péter büszkén vállalja korát, így azt is, hogy már dédunokája is van. A Derűs Évek Magazinnak mesélt a kicsi Alexről, aki nagyon ráijesztett a családra. Pár héttel születése után ugyanis műteni kellett. Mára azonban már minden rendben, a kicsi egészséges és növekszik.
Forrás : vilagszam.hu 

Poor Péter a Facebookon facebook.com


Poor Péter : Én fedeztem fel Zámbó Jimmyt - Videó a blikk.hu-n 

Poór Péter azonban sosem tartozott azon művészek közé, akik újszülött zsiráfot idéző mozgáskultúrával közlekedtek egy murcifesztivál színpadán. Absztinenciájának köszönhetően női célközönsége a mai napig járókeretes agancsviadalt vívna kegyeiért. Még akkor is, ha STÁRunk bizonyos szögből úgy fest, mint egy jólfésült, mosolygó ördögrája alulnézetből.
Biztosra vehető továbbá, hogy hajkoronája önálló entitás. Ha pl. egy masszív muskátlis cserép készülne a művész úr fejére zuhanni, a sűrű bozont vélhetőleg időben elugrana, és nyüszítve nyargalna el. Poór Péter kivétel nélkül ad a színpadi megjelenésre, a jégeralsó-gumicsizma kombó esetében legalább annyira kizárt, mint a napellenzős motoros bőrsapka. Ruházata alapján joggal gondolhatnánk, hogy suttyomban üzbég vándorcirkuszokban is fel-fellépeget A Nagy Zsuscsinyov művésznéven.
Forrás : mulatos.blog.hu

Poór Péter a Volt egyszer egy Táncdalfesztivál című filmben 

Videók a Youtube-n




















A Magyar Televízió 1967-es táncdalfesztiválja tette ismertté, fellépett itthon és Európa több országában is. Több fesztiválon nyert első díjat vagy közönségdíjat, így Szófiában, Berlinben, Moszkvában, Drezdában, Lipcsében, stb.) Slágerei közül a Fekete vonat című dal aranylemez lett, mely egyben az egyik legnagyobb példányszámban eladott magyar lemez.
Teljes cikk Poor Péter dalaival:  kkm-pps.bloglap.hu 

Poor Péter audió (mp3) felvételei a mp3hamster.net-n '  
Poor Péter : Más ember lettem cd a last.fm-n '
Poor Péter büszkesége


Poor Péter fotói a facebook.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése